General

Enfocats 2019, festival de fotografia del Pati Llimona

By 17 d'Abril de 2019 Maig 3rd, 2019 2 Comments
Fotografia de Guido Lanese

L’Enfocats, el festival de fotografia del Pati Llimona, arriba aquest mes de maig a la desena edició. Durant aquesta dècada, l’Enfocats s’ha consolidat com un punt de trobada de referència entre fotògrafs, entitats, i col·lectius que contemplen la fotografia com una eina per a la transformació social.

Aquest any el tema central del festival és explicar els relats de les situacions que pateixen les persones migrants durant els seus trajectes i durant les seves estades als països de (pressuposada) acollida, fruit de les polítiques migratòries dels països occidentals i de la discriminació que provoca la nostra mirada i els nostres prejudicis creen.

És per això que hi tindran veu dones vingudes des d’Amèrica del sud, un emigrant del Senegal, venedors ambulants de Barcelona o persones que han aconseguit creuar la frontera sud espanyola, perquè siguin elles qui ens expliquin, en primera persona, què significa ser vist i tractat com l’altre.

La fotografia ens servirà d’eix vertebrador del festival amb fins a 7 exposicions. Projeccions audiovisuals, xerrades i col·loquis completaran la programació d’aquesta edició de l’Enfocats, que enguany tindrà activitats també fora del Gòtic. Els altres tres centres cívics del districte de Ciutat Vella (Centre Cívic Barceloneta, Centre Cívic Drassanes i Centre Cívic Convent de Sant Agustí) també acolliran exposicions i diverses activitats.

 

Partners del Festival:
SIGMA VisualKorner Laboratorios
Col·laboren activament:

2 Comments